Sprzet agd tanio

Prowadząc restaurację kuchnia powinna być zaopatrzona w dużą liczbę profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy a w dużej mierze od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu niezbędne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo to istnieje elementem wielu tradycyjnych polskich dań. W średnich firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta niska, ręczna, zwykła szatkownica, wykonana z plastiku albo drewna, dzięki której można także przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej przygotowuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu potrzebny jest sprzęt różnego sposobie, z wbudowanym silnikiem i napędzany elektrycznie. Nadaje się i często w niewielkich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest wyjątkowo wytrzymałym sprzętem o doskonałej klasy, która ukazuje się te swoją obsługą. Sprzęt ten oddaje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której usuwa się poszatkowana kapusta. Szczególnie efektywną częścią są noże wykonane ze określeni nierdzewnej, które mogą obsługiwać przez długi odcinek czasu. Szatkownica pewno stanowić wyposażona na życzenie w drugie dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W zależności od potrzeb można również zakupić przystawkę, która da szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają pomysł na sposób cięcia - potrafią to stanowić krótkie kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest właśnie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.